Život s psychopatem v 5 bodech

Život s psychopatem v 5 bodech

Kdo to nikdy nezažil, ten neví, čím psychopat svého partnera ubíjí. Nucená karanténa věci ještě trochu vyostřila, když nás přiměla trávit s našimi partnery 24 hodin denně. Jaká jsou hlavní úskalí vztahu s psychopatem?

1. Na okolí působí neskutečně šarmantně a sympaticky, je všemi oblíbený. Vaši přátelé vám nevěří, že by na něm mohlo být vůbec něco špatně.

2. Má vás omotané kolem prstu, protože je výborný manipulátor.

3. Je patologický lhář. Co to znamená? Na rozdíl od obyčejného lháře lže i o věcech, u nichž to nemá význam. Nelže totiž z konkrétního důvodu, ale čistě proto, že mu to dělá dobře. Lže vám o tom, co měl k obědu nebo jaké tričko měl včera na sobě. Je schopný vymyslet si události ve svém životě od A až do Z. Vy pak žijete v neustálém zmatku a nejistotě a nejste schopní rozeznat, co je pravda a co ne.

4. Cítí potřebu mít nadvládu. Pokud nad ním v některé situaci získáte navrch, může reagovat dokonce agresivně. 

5. Neslyší na soucit ani na pravidla. Vždy bude dělat jen to, co chce on sám – bez ohledu na lidi v jeho okolí.

Odborníci se shodují, že na otázku „jak žít s psychopatem“ bohužel existuje jediná odpověď: odejít. Vím, že odejít od člověka vyžaduje neskutečně silnou vůli a odhodlání a že může trvat celé měsíce, někdy i roky, než v sobě člověk najde sílu jednat. Čím déle ale budete odchod od psychopata odkládat, tím více si uškodíte. Pokud máte pocit, že je to nad vaše síly a že se z jeho nadvlády nedokážete vymanit, nemáte se za co stydět – všechny oběti psychopatů se cítí stejně. Ozvěte se mi a já vám s tím rád pomůžu.

Chci poradit.

Dále si můžete přečíst, jak na život s alkoholikem nebo gamblerem, manipulátorem, cholerikem, partnerem v depresi, sobcem či narcisem, hysterkou, tyranem, workoholikem, nevěrníkem, puberťákem nebo zkrátka, jak přežít manželství

Sdílet:

Další články

Pošlete mi zprávu